Persuitnodiging: opening van de expo ‘Van wafel tot koek’ van Regula Ysewijn

Persuitnodiging: opening van de expo ‘Van wafel tot koek’ van Regula Ysewijn

Van 23 december tot 7 januari organiseert de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in de prestigieuze Nottebohmzaal de expo 'Van wafel tot koek'. Voor haar gelijknamige boek deed Regula Ysewijn historisch onderzoek in de Erfgoedbibliotheek over de bakcultuur in de Lage Landen. De auteur raadpleegde historische manuscripten en kookboeken, waaronder het 17e-eeuwse Brabants kookboek. 

Persuitnodiging

De pers is van harte welkom op de publieksopening van de expo ‘Van wafel tot koek’ op donderdag 21 december om 19 uur in de Nottebohmzaal in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience (Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen). 

 Programma vanaf 19 uur 

  • Welkomstwoord door Peter Thoelen, directeur Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience 
  • Toespraak van schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud  
  • Toespraak van curator van de expo en culinair auteur Regula Ysewijn 
  • Receptie, mogelijkheid tot interviews en bezoek van de expo  

Graag uw aanwezigheid bevestigen voor 20 december 2023 via [email protected]

Portret Regula Ysewijn: © Jeroen Hanselaer.

Evi Boels Perscommunicatie cultuur, stad Antwerpen

 

Over Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is een studie- en stilteplek in het hart van de stad Antwerpen. Ze bewaart en verzamelt al meer dan 5 eeuwen Vlaams cultureel erfgoed, en is dé bibliotheek voor al wie meer wil weten over de Nederlandse letterkunde, de geschiedenis van Vlaanderen en de geschiedenis van Antwerpen. In de leeszaal kan u grasduinen in de indrukwekkende collectie van meer dan 1.5 miljoen volumes, gaande van oude drukken, over historische en actuele kranten en tijdschriften, tot de meest recente publicaties.

De parel van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is de historische Nottebohmzaal. Ze staat bekend als een van de mooiste bibliotheekruimtes van België. De zaal is niet alleen een boekenmagazijn en tentoonstellingsruimte, maar ook de bewaarplaats van een aantal topstukken uit de collectie.

Met de steun van:

Stad Antwerpen | Vlaamse overheid

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4
2000 Antwerpen